Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών Ωραιοκάστρου,  με μεγάλη όρεξη διοργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη πια ετήσια  τριήμερη Γιορτή Παιδικού Βιβλίου. Κάθε μικρός ή μεγάλος επισκέπτης είχε τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθεί σε μια Έκθεση Βιβλίου με πάνω από 1000 τίτλους για παιδιά από όλες τις γνωστές εκδόσεις. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου, τέσσερις αγαπημένοι παιδικοί συγγραφείς επισκέφτηκαν το χώρο και ταξίδεψαν τα παιδιά με τα βιβλία τους. Παράλληλα χειροτεχνίες, face painting, σκετσάκια και μουσικοκινητικά δρώμενα απογείωσαν το κέφι των παιδιών.
Την Παρασκευή το απόγευμα η συντοπίτισσά μας Βέρα Τριανταφυλλάκη ταξίδεψε τους πιτσιρικάδες στα δικά της παραμύθια και τους βοήθησε να ζωντανέψουν στη συνέχεια κάποιους από τους ήρωές της. Το Σάββατο η γλυκιά Όλγα Σεχίδου μάγεψε με τη γνωστή αφηγηματική της δεινότητα όλους τους παραβρισκόμενους και  κατάφερε να κάνει και τους ενήλικες να νιώσουν για λίγο παιδιά. Την Κυριακή το πρωί η Αλεξάνδρα Μητσιάλη  κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των  μικρούληδων θαυμαστών της με μαγικές ιστορίες για την τη σωτηρία του πλανήτη μας αλλά και την αξία της πραγματικής φιλίας. Την ίδια μέρα το απόγευμα ο ακαδημαϊκός και καταιγιστικός Ανδρέας Καρακίτσος διάβασε στα παιδιά αστεία αποσπάσματα από τα βιβλία του και συνομίλησε με γονείς και εκπαιδευτικούς  για την σημασία της φιλαναγνωσίας.
Ο στόχος της εκδήλωσης δεν ήταν να ενισχυθεί το ταμείο του Συλλόγου αφού δεν υπήρχε υποχρέωση αγοράς και οι τιμές ήταν λιανικής.  Στόχος ήταν παιδιά και γονείς να αφεθούν στη μαγική επιρροή των παραμυθιών, να διασκεδάσουν, να παίξουν και να αγαπήσουν το βιβλίο.  Παράλληλα να δοθεί η ευκαιρία να μοιραστούν οι γονείς μεταξύ τους απόψεις για θέματα που αφορούν τα παιδιά, την καθημερινότητά τους και την προσχολική τους ζωή.  Άλλωστε κύριος στόχος του Συλλόγου παραμένει η ενίσχυση του δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των γονέων των δημοτικών παιδικών σταθμών θέτοντας τον πήχη ψηλά εντός και εκτός του σχολείου. 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών Ωραιοκάστρου ευχαριστεί θερμά την κα Υφαντίδου για την διάθεση του πολύ ωραίου χώρου της εκδήλωσης, τους συγγραφείς για την τιμή που μας έκαναν, το βιβλιοπωλείο SCRIPTA για την πλούσια συλλογή βιβλίων, την υπεύθυνη του Α’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ωραιοκάστρου κ. Ελένη Φραγκονικολάκη για την άρτια οργάνωση του δρώμενου με τα παιδιά που έκλεισε την εκδήλωση και όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρει η άποψή σας.